сряда, 30 декември 2009 г.

Кожата се нуждае от дълбоко почистване след агресивните външни фактори, които се стоварват върху нея през лятото. Мазнините и мъртвите кожни клетки не се отделят от само себе си, а трябва да се премахват с редовно почистване на кожата. Образуването на нови клетки е по-интензивно през нощта, отколкото през деня. Затова трябва да свикнете да почиствате лицето си и сутрин, макар че тогава все още не е замърсено. Ако имате мазна и проблемна кожа, това е най-важното правило, което трябва да спазвате. Но всеки тип кожа изисква редовно и грижливо почистване. Основни правила за почистване на кожата на лицето
Използвайте колкото се може по-топла вода. Порите се отварят и освобождават излишната мазнина.
В края на почистването лицето се изплаква обилно със студена вода. Остатъците от почистващото средство трябва да се отстранят напълно. Студът свива порите и забавя поемането на мръсните частици.
Всяко почистване трябва да завършва с “попиване” с лосион за лице. Така ще сте сигурни, остатъците от почистващо средство са отстранени напълно. С лосиона се премахват и евентуални варовикови остатъци от водата. Дълбоко почистване на кожата на лицетоЗа начало използвайте подходящ лек лосион за премахване на грима от очите (от тежки кремове очите може да подпухнат). Правете го с леки движения към вътрешната част на окото, за да избегнете разтегляне на кожата.След това отстранете останалия грим с добро почистващо средство – започнете от основата на шията и продължете нагоре и навън с плавни и нежни движения.Ексфолирайте кожата, за да премахнете мъртвите клетки, от които изглежда матова.Използвайте готов ексфолиант за лице или си направете сами от шепа овесени ядки и крем за лице. Разтрийте леко и нанесете върху кожата. Напълнете купа с топла вода и добавете няколко капки етерично масло по избор.Увийте главата си с хавлиена кърпа и вдишвайте 5 минути. Нанесете готова подхранваща маска за лице или си направете сами от смачкано авокадо. Измийте маската с хладка вода и подсушете кожата с кърпа за лице. Завършете почистващата процедура с нанасяне на крема за лице, който използвате. Пилинг за дълбоко почистване на кожата на лицетоПилинг продуктите остъргват мъртвите рогови клетки на кожата и тя става гладка и нежна. Пилингите се нанасят върху вече почистена кожа. Вечер е най-добре да се прави пилинг на лицето, защото кожата може да регенерира. Пилинг може да си правите обаче само 1-2 пъти седмично, иначе кожата ви ще започне да произвежда още повече мазнина.Предлагам ви 3 пилинг продукта, които може да си приготвите в домашни условия:Пилинг с бадемиСмесете 2 супени лъжици ситно смлени бадеми с 1 жълтък и 125 мл топла вода. Масажирайте кожата си с тази каша и оставете да действа около 20-25 минути. След това изплакнете с топла вода. Този пилинг активира кръвооросяването.Пилинг с пшеничени трициЗабъркайте на каша 2 супени лъжици пшеничени трици със 125 мл вода. Нанесете кашата върху лицето, като леко масажирате с кръгови движения. След 5 минути измийте лицето си обилно с топла вода. Това е избистрящ и лечебен пилинг.Пилинг с маяРазмийте в шепата си малко бирена мая с топла вода, докато стане на каша. Нанесете я върху лицето с кръгови движения. Масажирайте леко няколко минути. Пилингът отстранява мъртвите вроговени клетки, разкрива чиста и гладка кожа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар